A magos minőség

hu
 • en
 • Létszámot bővít az újfehértói Pa-COMP Kft.

  2018. augusztus 14., kedd 17:43

  Mintegy 35 millió forint saját erő felhasználásával fejleszti üzemét, és létszámbővítést is tervez az élelmiszeripari termékek gyártásával és csomagolásával foglalkozó újfehértói Pa-COMP Kft. - közölte Papp Sándor Dezső, a cég vezetője az MTI-vel annak apropóján, hogy a cég elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat.

  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen 1993 óta működő vállalkozás kezdetben mezőgazdasági termékek hántolásával, osztályozásával és csomagolásával foglalkozott, profiljuk később az édesipari és élelmiszeripari termékek gyártásával bővült ki. Papp Sándor Dezső ügyvezető-tulajdonos az MTI-nek elmondta: a cég legismertebb terméke a szabadalmi oltalom alatt álló diópótló keverék elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. A díjazott termék különlegessége, hogy nem tartalmaz diót, ízre, illatra azonban ugyanolyan, mint az őrölt dió - hangsúlyozza a cégvezető. A magas koleszterintartalmú diót egy természetes diókivonatot és főként búzacsírát tartalmazó őrleménnyel váltották ki, amelynek felhasználhatósága megegyezik a csonthéjas növényével.

  A 14 ezres városban lévő üzem jelenleg 35 embert foglalkoztat, és összesen 101 terméket állít elő, melynek több mint 50 százalékát külföldre exportálja a cég. Papp Sándor Dezső kiemelte: az összes belföldi multinacionális élelmiszerlánc polcain megtalálhatóak a Kft. által gyártott árucikkek. A saját csomagolású termékekből évente több ezer tonnát gyárt a cég, melynek 2008-as forgalma meghaladta a 690 millió forintot. Ez az összeg 2009 év végére elérheti az egymilliárd forintot - mondta az igazgató, aki ugyan nem volt hajlandó elárulni, mekkora a társaság profitja, annyit azonban elmondott, hogy a tavalyihoz képest 40 százalékkal nagyobb nyereséget könyvelhettek el. Hangsúlyozta: a bevétel nagy részét az újfehértói gyár fejlesztésébe forgatják vissza. A Pa-COMP Kft. korábban már részesült 3,4 millió forint értékű uniós gépbeszerzési támogatásban, az idei beruházás költségeit azonban tisztán saját erőből finanszírozza a cég.

  Mintegy 35 millió forintból valósulhat meg év végére az üzem bővítése, amiből 10 millió forintot költünk új gépek és gyártósor beszerzésére, valamint húsz fővel emeljük a foglalkoztatottjaink létszámát - tette hozzá az igazgató. A Kft. tavaly szeptemberben vezette be - a korábban már működő HACCP, IQNET és ISO 9001 mellett - az ISO 22000 az angol BRC és a német IFS minőségirányítási rendszert. Az élelmiszerbiztonsági rendszerek kiépítése és a fejlesztések révén minőségi termékeket tudunk előállítani, ezt pedig partnereink is értékelik - közölte Papp Sándor Dezső. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az újfehértói vállalkozás mellett a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. és az Electrolux Lehel Kft. lett a kitüntetettje a Magyar Termék Nagydíj pályázatának.

  Lépjen velünk kapcsolatba!

  Írjon nekünk és felveszük Önnel a kapcsolatot! 

  Cím: 4244 Újfehértó, Szent István út 144
  Tel: +36 42 290 177
  Fax: +36 42 290 681